2020-10-09 09:39:00• hírek • Refszatmár.eu

Munkatársképző tanfolyamot szervez a KRISZ

Olyan 16-21 év közötti, elhivatott református ifjak jelentkezését várják, akik szeretnének az ifjúság körében szolgálni. Szolgálni Jézus Krisztust, szolgálni református anyaszentegyházunkat és magyarságot – írja Jobb Domokos ifjúsági előadó.

Az ifjúsági misszió fontosságát kár ecsetelni, kapkodó és sokszor önmagából kifordult világunk a vesztébe rohan, a mi dolgunk, hogy életeket mentsünk, hogy tanítvánnyá tegyünk minden népeket. Statisztikák szerint a hitben járók jelentős hányada, még ifjú korában ismerkedik meg a hit dolgaival s köteleződik el Isten s egyháza mellett.

Az ifjak által végzett ifjúsági misszió pedig jobban el tudja érni a célcsoportot.

Az MKT-val szeretnénk olyan munkatársakat képezni, akik a lelkipásztor segítségére lehetnek a gyülekezeti ifjúsági munkában, akik az egyházmegyei és egyházkerületi rendezvényeken, táborozásokon segítenek a tervezésben, szervezésben, lebonyolításban. Egyházmegyénként 2 – 3 ifjú jelentkezését várjuk. A képzés négy hosszú hétvégéből áll, csütörtök délutántól vasárnap délig.

Az első turnus 2020. november 19-én veszi kezdetét.

Részvételi díj 400 lej/fő amit az első alkalommal gyűjtünk össze. Ajánljuk, hogy a küldő gyülekezetek és (vagy) az egyházmegyék vállalják át ezeknek az összegeknek a befizetését. Fektessünk be a fiataljainkba.

A jelentkezők készítsenek önéletrajzot, melyből kiderül miért akarnak részt venni az MKT-n. Ezeket a motivációs leveleket akár videó formájában is elkészíthetik.

Minden jelentkezőnek rendelkeznie kell lelkipásztori ajánlólevéllel, amit a gyülekezeti lelkipásztor állít ki.

A jelentkezéseket legkésőbb 2020. október 15-ig küldjék a krisz.partium@gmail.com e-mail címre. További információk a 0746-852-662 telefonszámon kaphatók.
 

Jobb Domokos ifjúsági előadó

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: